FolkWorld #73 11/2020
© Hege Marit Folkestad (Kirkelig Kulturverksted AS)

Article in English

FolkWorld Xmas

Lengt etter lys

Det er ikke noe instrument som er bedre egnet til å skape julestemning enn den menneskelige stemmenPå sin nye juleplate «Lengt etter lys» demonstrerer PUST dette til fulle.

Pust

Artist Video Pust @ FROG

www.pust.org

PUST er unike innen nordisk vokalmusikk. Et stort publikum gleder seg over platene deres, og konsertene de gir i førjulstiden får skuldre og stressnivå til å synke hos lytterne. Ensemblet skaper mye nytt låtmateriale selv og gir fornyende tolkninger av andres komposisjoner, inspirert av jazz, viser og folkemusikk.

Julen 2020 gir de ut sitt sjette album; «Lengt etter Lys». En juleplate som følger opp den kritikerroste utgivelsen «Julero» fra 2011.

Den nye utgivelsen kommer 13.november. Den inneholder flere nye julesanger skrevet av PUSTs medlemmer, i tillegg til klassikere som Julekveldsvisa, «Nu vandrer fra hver en verdens krok», «Ei rosa har utsprunge», «I denne søte juletid» og «I den kald vinter». Gjennom årene siden forrige juleplate har en nyskrevet blitt lagt til repertoaret hvert år, og de fleste av disse er med på plata som tilsammen teller 15 spor.

Pust: Lengt etter lys

Artist Audio Pust "Lengt etter lys", Kirkelig Kul- turverksted, 2020

PUST består av Camilla Susann Haug (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass). «Lengt etter lys» er i likhet med «Julero» produsert av Erik Hillestad og innspilt i Kulturkirken Jakob av Martin Abrahamsen.

PUST har siden starten i 2003 utgitt fem kritikerroste album som har høstet nominasjoner til både Spellemannspris og CARA Awards (acapella-genrens Grammy), og en rekke terningkast 5 og 6 fra norske anmeldere.

De seks sangerne kombinerer et personlig uttrykk hos hver sanger med en sjelden homogenitet som ensemble. De forener stemmelek, friske vokalarrangementer og god underholdning i sine opptredener, der mange låter og alle arrangementer er skrevet av gruppas egne medlemmer. Vokalensemblet er godt kjent for sitt stemningsfulle julerepertoar, hvor Julero var er av de mestselgende julealbumene i Norge i 2011 og ble kåret av Aftenposten som et av tidenes julealbum du bør ha i hylla di sammen med Elvis, Sinatra, Fitzgerald og Wesseltoft.

Konsert- og event-virksomheten til PUST er høy, både nasjonalt og internasjonalt, med ca 50 konserter og opptredener i året, riktignok redusert i Koronaåret 2020. Men PUST klarer å gjennomføre 10 konserter, blant annet i Kulturkirken Jakob i Oslo den 13.desember.Photo Credits: (1)-(2) Pust (unknown/website).


English Content German Content Editorial & Commentary News & Gossip Letters to the Editors CD & DVD Reviews Book Reviews Folk for Kidz


FolkWorld - Home of European Music
FolkWorld Homepage
Layout & Idea of FolkWorld © The Mollis - Editors of FolkWorld